Borcu olanlar dikkat, yapılandırma haberi pazartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gelecek! Borcu olanlar dikkat, yapılandırma haberi pazartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gelecek!

Normal şartlarda 18 Haziran tarihinde yapılması beklenen ancak son günlerde öne alınması tartışılan seçim tarihi, siyasilerin gündemine birincil sıradan giriş yaptı. Kulislerden gelen bilgilere göre mayıs ayında yapılacağı konuşulan cumhurbaşkanlığı seçimleri için halen net bir tarih belirlenmezken Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayını halen açıklamamış olması da bir kesim tarafından eleştirilmeye başlandı.

Altılı masanın cumhurbaşkanı adayı olarak kimi çıkaracağı halen gizemini korurken konuya ilişkin birtakım iddialar da ortaya atılmaya devam ediliyor. Altılı masa liderleri önceliklerinin cumhurbaşkanı adayını belirlemek değil işleyişi belirlemek olduğunu savunurlarken İYİ Parti’den aday belirleme sürecine ilişkin iki önerinin geldiği öğrenildi.

ÖNCE USÜL KONUŞULACAK!

altili-masanin-adayina-iyi-partiden-oneri

Geçtiğimiz günlerde bir araya gelen altılı masa liderleri, önceliklerinin cumhurbaşkanı adayını belirlemek yerine başa gelmeleri durumunda nasıl bir yol izleyeceklerini belirmek olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanının masanın diğer bileşenlerinin onaylarını almadan karar veremeyeceğini belirten altılı masa liderleri, yönetimin bir kişiye bırakılmasının mantıklı olmadığını ifade etti.

Millet İttifakı tarafında toplantılar devam ederken cumhurbaşkanı adayı olarak hangi ismin seçileceği de merak konusu oldu. Edinilen bilgilere göre liderler adayın isminden önce o ismi belirme usulün, konuşacak.

İYİ PARTİ’DEN İKİ ÖNERİ!

İYİ Parti’nin önderliğinde 11’inci toplantılarını yapmaya hazırlanan altılı masa liderleri, 26 Ocak tarihinde bir araya gelecek. Toplantıda iki başlıca konunun ele alınacağı biliniyor. Toplantıda Geçiş Süreci ve Ortak Politikalar Metnine son noktanın konulması beklenirken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 19 Ocak tarihinde liderleri ziyaret etmeye başlayacak.

Aday belirleme usulünün ele alınacağı toplantıda İYİ Parti’nin “Aday halka sorulsun” görüşünü savunduğu öğrenildi. Diğer partilerin ise “Aday belirleme sürecinde kamuoyu anketine bakılabilir” düşüncesi doğrultusunda büyük şirketler ile bir anketin düzenlenebileceği konusu üzerinde yoğunlaştığı ileri sürüldü. Ayrıca İYİ Parti’nin partilerin Genel İdare Kurulu, Parti Meclisi gibi yönetim organları ile MYK, Başkanlık Divanı gibi parti yürütme organları ve milletvekillerinin de aday ile ilgili olarak tercihlerini belirleyip masaya o tercihlerin de taşınması gerektiğini düşündüğü öğrenildi.