Hava sıcaklıklarının halen mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, beraberinde birçok hastalığı getirdi. Hali hazırda aramızda dolaşan ve diğer varyantlarına göre öldürücülük oranı düşük bulaşıcılık oranı yüksek olan koronavirüse ek olarak grip ve RSV virüslerinin de  gözlendiğini belirten bilim insanları, özellikle 2 yaş altı çocukların ve yaşlıların bu virüslerden oldukça ciddi boyutlarda etkilendiklerini ve maske kullanımına tekrar özen gösterilmesi gerektiğini ifade etti. 

Hem mevsimsel hem de diğer viral enfeksiyonlara karşı vatandaşları uyaran bilim insanları, bir de herkes tarafından oldukça merak edilen ve günümüzde de birçok kişi de görülen migren rahatsızlığına karşı da çeşitli açıklamalarda bulundu. Özellikle ışık ve sese duyarlılığı arttıran ve ataklara sebep olan migren rahatsızlığı, son olarak Doç. Dr. Halit Yerebakan’ın yeni yazısına konu oldu. Migren rahatsızlığına ilişkin önemli bilgiler veren Yerebakan, migrene ilişkin doğru bilinen yanlışlara da değindi. 

MİGREN NEDİR?

docent-doktor-acikladi-migrene-sebep-oldugu-dusunulen-bircok-etken-yalan-cikti-migren-nedir (2)

Yağ yakıcı özellikteki 4 ürünü uzmanlar açıkladı! İşte liste Yağ yakıcı özellikteki 4 ürünü uzmanlar açıkladı! İşte liste

Günümüzde pek çok kişi migren ataklarından şikayet etmektedir. Kiminin migren rahatsızlığına dair doktor teşhisi bulunurken kimi ise her baş ağrısını migren atağına bağlamaktadır. Baş ağrılarının her birinin migren hastalığını temsil etmediğini belirten uzmanlar, vatandaşların baş ağrılarını ciddiye almaları gerektiğini söylemektelerdir.

Yeni yazısında migrenin ne anlama geldiğine ve sebebine de değinen Doç. Dr. Halit Yerebakan, migrene neyin sebep olduğuna halen kesin olarak kanaat getirilememiş olduğuna dikkat çekti. Stres, parlak ışıklar, yüksek ses, güçlü koku ve hormon dengesizliklerinin migreni tetiklediğini belirten Yerebatan, uzmanların bir kısmının hastalığın genetik olarak aktarıldığı savı üzerinde durduklarına da dikkat çekti. 

“MİGRENE İYİ GELDİĞİ SÖYLENEN YÖNTEMLERİN ÇOĞU EFSANE!”

Migren semptomlarının kişiden kişiye göre değişebileceğine dikkat çeken Yerebakan, “migrene iyi gelir” ifadeleri ile tavsiye edilen birçok yöntemin efsane olduğunu ifade etti. Migren atağına sebep olan faktörün tespit edilmesinin önemli olduğuna dikkat çeken Yerebakan, o faktörün tespitinin ardından tedavi yöntemine karar verilmesi gerektiğine vurgu yaptı.