En az 1 yıllık esnaflık yapan ticari işletmelerin yararlanabildiği esnaf kefalet kredisi büyük ilgi görüyor. Belirli koşulları sağlayan şirket sahiplerinin düşük faizlerle kullanabilecekleri ticari krediler için ekim ayında yeni fırsatlar sunulmaya başladı. Esnaf kefalet kredisi alabilmek için şirket sahiplerinin esnaf odasına üye olması ve kredi notunun yeterli seviyede olması çok önemlidir. Düşük faiz oranlarıyla piyasadaki rekabetçi bir nakit desteği olan esnaf kefalet kredisi için online başvuru formunu doldurarak ön başvuru yapma fırsatı sunuluyor.
Esnaf Kefalet Kredisi Başvuru Yöntemleri
Esnaf kefalet kredisine yapılan başvurular sonucunda ticari kredi kullanma imkanı vardır. Esnaflar arasında yardım kredisi olarak da bilinen bu kredi fırsatından yararlanabilmek için bazı koşullara dikkat edilmelidir. Örneğin başvuru yapacak esnaflar, bağlı oldukları esnaf kooperatifine yazılı olarak başvuru beyanı vermelidir. Yazılı beyan edilen başvuru akabinde kooperatif yönetim kurulu, kredi başvurusunda kişinin veya ortağın finansal durumuna bakar. Bu sayede kredi kullanım şartlarını sağladığı kooperatif tarafından onaylanan kişiyle ticari kredi limiti ve taksit seçenekleri görüşülür.
Esnaf Kefalet Kredisinin Avantajları
Türkiye’de ticari alanda faaliyet gösteren işletmeler için çok önemli olan esnaf kefalet kredisini kullanmanın pek çok avantajı vardır. Özellikle ticari alanda rekabette geri kalmamak için düşük faizli nakit desteği arayanlar bu krediden kolaylıkla yararlanabilir. Kredi seçenekleri ve limitleri her esnafın mali durumuna göre özel hazırlanır. Bu sayede bütçeye göre en uygun ödeme koşullarıyla kredi imkanına ulaşmak mümkündür. Ayrıca kooperatife bağlı olarak çalışan her esnaf bu krediden yararlanma imkanına sahiptir.
Esnaf Kefalet Kredisi Faiz Tutarı
Ekim ayında esnaf kefalet kredisi güncel faiz oranını merak eden işletme sahipleri için kooperatifler üzerinden kapsamlı bilgiler verilmektedir. Buna göre esnaf kefalet kredisinin güncel faiz oranı yıllık yüzde 19’dur. Devlet tarafından esnafa yapılan yüzde 50 faiz indirimi sonrası esnafın ödeyeceği yıllık faiz tutarı ise yüzde 9.5 olarak hesaplanır.