Çin’in Wuhan kentinde bulunan bir yarasa türünden insana geçtiği düşünülen ve ilk kez 2019 yılında ortaya çıkan koronavirüs, üzerinden 3 yıl geçmiş olmasına rağmen insan sağlığını tehdit etmeye devam ediyor. 2020 yılının başında ülkemizde de görülmeye başlayan ve tüm dünya ülkelerinin bir anda kapanmasına sebep olan koronavirüs, milyonlarca insanın hayatına mal olurken farklı alanlarda da büyük problemlerin yaşanmasına yol açtı. 

Aşıların keşifleri ile birlikte öldürücülük oranı bir hayli düşen ancak ekonomik etkileri halen devam eden koronavirüs salgını, bilim insanlarının gündemlerinde yer almaya devam ediyor. Aşıların uzun vadede insan sağlığı üzerinde yaratacakları etkiler, koronavirüse yakalanmış ve sonrasında iyileşmiş olan kişilerin hayati bulgularında gözlenecek değişimler ve daha pek çok detay bilim insanları tarafından sıklık ile araştırılıyor.

Koronavirüse ilişkin yapılmış olan bir çalışma sonucunda kanser hastalarında metastaz riskinin arttığı bilgisine ulaşılırken bugün yeni bir çalışmanın daha sonuçları ortaya çıktı. Dünya Sağlık Örgütü koronavirüs ile birlikte bakterilerin de güçlendiğini ve bu tablonun giderek daha ciddi boyutlara ulaşabileceğine dikkat çekti. 

YÜZDE 50 ORANINDA ARTIŞ TESPİT EDİLDİ!

gereksiz-antibiyotik-kullanimina-dikkat-dunya-saglik-orgutu-uyardi-olum-riski-artti

Etkili olmasını istiyorsanız bitki çaylarını bu tarife göre hazırlayın! Etkili olmasını istiyorsanız bitki çaylarını bu tarife göre hazırlayın!

2020 senesi boyunca 87 ülkeden veriler toplayan Dünya Sağlık Örgütü, “hastane mikrobu” olarak da bilinen kan enfeksiyonlarına sebep olan acinetobakter ve Klebsiella gibi bakterilerin ilaç direncinin yüzde 50 oranında arttığını tespit etti. Konuya ilişkin uyarılarda bulunan Dünya Sağlık Örgütü “süper bakteri” olarak isimlendirilen bu bakterilerin ciddi derecede güçlendiklerini ve durumun tehlikeli boyutlara ulaştığını ifade etti. 

BUZULLARA DİKKAT ÇEKTİLER!

Aslında insan derisinde bulunan ancak hastane ortamında mutasyona uğrayarak tehlikeli boyutlara ulaşan ve ölümlere dahi sebebiyet veren süper bakterilere karşı vatandaşları uyaran Dünya Sağlık Örgütü, gereksiz antibiyotik kullanımlarının direnci arttırdığını ve zaten güçlenmiş olan bakterilere hiçbir etkide bulunmadıklarını ifade etti. 

Yapılan uyarılar arasında kutup buzullarının küresel ısınma ile birlikte erimeye başladıkları ve bu sebep ile de binlerce yıldır donmuş vaziyette bulunan mikropların yayılma riskinin de bulunduğu bilgisi yer aldı.