Günümüzün gelişen teknolojisinin en önemli ürünlerinden olan akıllı cihazlar hem ülkemizde hem diğer dünya ülkelerinde sıklık ile kullanılmaya başlandı. Artık eski tip cep telefonlarına rastlamak nerede ise imkansız hale gelmişken akıllı telefon sektöründe oluşan rekabet ortamı, her geçen gün daha üst düzeylerde cihazların üretilmesini sağladı. Bu durum akıllı cihaz kullanıcılarının da hayatlarını büyük ölçüde kolaylaştırmaya başladı.

Yazılımları ve donanımları ile tam bir teknolojik çağ ürünü olduklarını gözler önüne seren akıllı cihazlar, gündelik hayat akışı içerisinde sonuca bağlanması gereken işlerin tek tık ile halledilebilmesini sağlayabildikleri için vatandaşların vazgeçilmezleri haline dönüştü. Ancak bu durum beraberinde kötü amaçlı yazılımların da geliştirilmesine sebep oldu.

Banka bilgilerinden özel hayata kadar her türlü bilgiyi içerisinde barındıran akıllı cihazlar, kişisel verilerin korunması konusunda birçok çalışmanın düzenlenmesine sebebiyet verdi. Ancak alınan tüm güvenlik önemlerine rağmen halen kullanıcıların veri gizliliklerinin tehlikede olması, büyük bir yankı uyandırdı. Konuya ilişkin devamlı olarak çalışan Google’ın güvenlik açıklarını bulmaktan sorumlu birimi Project Zero, yeni bir uyarı daha yayınladı. 

SORUNU BİLDİRDİLER AMA DÜZELTİLMEDİ!

Microsoft'un kurucusu Bill Gates'in kullandığı akıllı telefon ortaya çıktı! Microsoft'un kurucusu Bill Gates'in kullandığı akıllı telefon ortaya çıktı!

googlein-guvenlik-aciklarindan-sorumlu-ekibi-uyardi-android-kullanicilarinin-cihazlarinda-b (2)

Google şirketinin, güvenlik açıklarını bulmaktan sorumlu birimi olan Project Zero, yeni bir açıklama yaptı. Yazı aylarında sistemde bazı sorunlar tespit ettiklerini ve bu durumu ARM’ye bildirdiklerini ifade eden birim, sorunların temmuz ve ağustos aylarında çözülmüş olduğunun belirtildiğini bildirdi. Ancak Xiaomi, Oppo, Samsung ve Google gibi ünlü firmaların güvenlik yamalarını yayınlamadıklarına dikkat çekildi. 

SORUNLARI AÇIKLADI!

Project Zero ekibinden Ian Beer, halen düzeltilmemiş olan sorunları açıkladı. Beer, şu ifadeleri kullandı: “Tespit edilen sorunlardan birisi bellek bozulmasına, diğeri fiziksel bellek adreslerinin kullanıcı alanına ifşa edilmesine, kalan üçü ise fiziksel bir sayfanın sonradan kullanıma hazır hale getirilmesine sebep oluyor. Bu, saldırgan sayfayı ele geçirdikten sonra düzeltme yapılıp sayfalar iade edilse dahi ilgili sayfalara uzaktan müdahale edilebileceği anlamını taşıyor.”