Tarih boyunca birçok farklı hastalık ile mücadele etmek durumunda kalmış olan bireyler, gelecek nesillere de o dönemin olumsuz sağlık şartlarını genleri aracılığı ile aktarmıştır. Teknolojik olanakların artması ile birlikte geçmişe dönük çalışmalar yürüten ve bu sayede de genetik olarak yatkın olunan bazı hastalıkları tespit eden bilim insanları, vatandaşları bu konuya karşı uyarmakta ve kişisel sağlığın kontrol altında tutulabilmesi adına ilgili hastalıkların parametrelerine karşı tedbirli davranılması gerektiğini bildirmişlerdir. 

Genetik yatkınlığın yanı sıra bugün değişen beslenme alışkanlıkları, uyku düzenleri ve yoğun stres ortamı da birçok rahatsızlığa davetiye çıkarabilmektedir. Bu hastalıkların başında se bilim insanlarının dahi ürktüğü kanser hastalığı gelmektedir. Vücudun herhangi bir bölgesinde bulunan hücrelerin bozulması ile birlikte ortaya çıkan ve kimi türlerinde de oldukça geç fark edilen kanser hastalığı, bugün her yaştan ve her cinsiyetten kişinin sağlığını direkt olarak tehdit etmektedir.

Senelerdir üzerinde çalışılıyor olmasına rağmen kesin bir tedavi yöntemi henüz geliştirilememiş olan kanser hastalığı, bu yönü ile bilim insanlarını da ürkütmektedir. Hem kendi hastalarına hem de dünya genelinde bulunan diğer kanser hastalarına fayda sağlamak adına sıklık ile kanserin tedavi yöntemlerine dair çalışmalar yürüten bilim insanları, ilgili çalışmaların sonuçlarını paylaşmaktalardır. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca hastane randevuları konusunda bilgilendirdi! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca hastane randevuları konusunda bilgilendirdi!

Kanser rahatsızlığına ilişkin hemen hemen her gün yeni bir çalışma başlatılıp sonlandırılırken bugün yeni bir çalışmanın daha sonuçları paylaşıldı. İki üniversite bünyesinde bulunan bilim insanları tarafından yürütülen çalışmanın sonuçları ise oldukça şaşırttı. 

ÇALIŞMANIN SONUÇLARI YAYINLANDI!

iki-yillik-kanser-calismasinin-sonuclari-yayinlandi-o-meyvenin-yesil-tonu-kanseri-iyilestir (2)

Newcastle ve Leed Üniversitelerinde görev yapan bazı bilim insanları kanserin iyileşmesi üzerinde olumlu etkiye sahip olan besin içeriklerine ilişkin bir çalışma yürüttü. Yaklaşık olarak 2 yıl boyunca devam eden çalışmanın sonucunda elde edilen veriler, bilim dünyası ile paylaşıldı.

İki yıllık süreçte her gün hastalarına bir dirençli nişasta takviyesi uygulayan bilim insanları, bu takviye uygulamasının bazı kanser türlerinde üçte iki oranında iyileşme sağladığını ortaya koydu.

HANGİ BESİNLER TÜKETİLMELİ?

Yeşil muz, fasulye, tahıl ve yulaf gıdalarının içerisinde bolca bulunan nişasta takviyesine dikkat çeken uzmanlar, birçok kanser türünün bu içerik ile geriletebileceğine dikkat çektiler. Söz konusu kanser türleri arasında ise pankreas, yumurtalık, mide ve rahim kanserlerinin bulunduğu bildirildi.