Katıldığı bir programda merak edilen EYT düzenlemelerine ilişkin soruları yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, EYT’nin çıraklık ve stajyerlik dönemine etki edip etmeyeceğine açıklık getirdi. Bakan Bilgin’in açıklamalarından sonra uzman isimden kadınların yüzlerini güldürecek yeni bilgiler geldi.
“TEK TİP DÜZENLEME OLACAK!”
Bir televizyon programına canlı yayın ile katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geri sayımı devam eden ve milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren EYT düzenlemesine ilişkin soruları yanıtladı. Merak edilen EYT formülüne de değinen Bakan Vedat Bilgin, şu ifadeleri kullandı: “Bizler EYT’li vatandaşların problemlerinin çözülmesi adına bir çalışma düzenledik. EYT düzenlemesi, tek tip olacak. Bütün çalışanların gerçek verileri şu an için elimizde bulunuyor. Söz konusu düzenleme çalışmasını aralık ayında Meclis’e sunacağız. Sigorta girişinin bulunmadığı çıraklık ve stajyerlik durumları EYT kapsamında dahil değil.”
“SAĞLIK SİGORTASININ KORUNMASINA ADINA BİR SİSTEM!”
Geçtiğimiz haftalarda yapmış olduğu bir açıklamada çıraklık ve stajyerlik döneminin de EYT kapsamında konuşulan konu başlıkları arasında yer aldığını belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yapmış olduğu son açıklamada bu konuya bir açıklık getirdi. Bakan Bilgin, katılmış olduğu son programda stajyerlik ve çıraklık döneminin EYT kapsamında değerlendirilip değerlendirilmeyeceğinin sorulması üzerine şu ifadeleri kullandı: “O kısım farklı. Onlar zaten EYT kapsamında değil. Tabii sigorta girişi olanlar için bir problem yok. Ancak çıraklık ve stajyerlik dönemi bir sigorta girişi değil. O, sağlık sigortasının korunması adına geliştirilmiş bir sistem.”
KADINLAR DİKKAT!
Habertürk kanalının canlı yayınına katılan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in EYT’ye ilişkin yapmış olduğu son açıklamaları değerlendiren eski SGK İstanbul İl Müdürü Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Göktaş, milyonlarca kadını yakından ilgilendiren önemli bilgiler verdi. Göktaş, şu ifadeleri kullandı: “Stajyerlik ya da çıraklık yapmış olan kadınlar, o tarihten sonra doğum yapmışlar ise doğum borçlanmasından yararlanarak sigorta başlangıç tarihlerini öne çekebilirler.”