Gündelik hayat akışı içerisinde en çok vakit geçirilen yaşam alanlarından olan mutfak, aynı zamanda en temiz tutulması gereken yerler arasında da birinci sırada geliyor. Gıdalardan bulaşabilecek olan hastalıklara karşı steril hale getirilmesi gereken mutfaklar, özellikle temizliğe düşkün olan vatandaşların oldukça fazla zamanını alıyor. 

3 ana öğünün hazırlandığı mutfaklar, çoğu zaman çay- kahve sohbetlerinin de edildiği yaşam alanları arasında geliyor. Bu sebep ile giriş- çıkışların çok olduğu bu alanların evin diğer alanlarına göre bir tık daha fazla hijyenik olması gerekiyor. Bu noktada özellikle çalışan kadınların ve erkeklerin pratik temizleme yöntemlerine ihtiyaçları oluyor. 

Mutfaklarda bakteri oluşumu hızla gerçekleşen ve bu sebep ile de sıklık ile temizlenmesi gerek bazı bölgeler için pratik temizleme yöntemleri olduğu belirten uzmanlar, vatandaşları bu konu hakkında bilgilendirdi. 

YAĞLI ALANLARI HIZLICA TEMİZLEYİN!

mikroplara-son-dedirten-mutfak-temizleme-yontemleri-siralandi-temizlik-hic-bu-kadar-kolay-o (2)

Yemek yaparken karşılaşılan en büyük sorunlardan birisi ocak, aspiratör ve mutfak tezgahlarına sıçrayan yağlardır. Anında müdahale edilmemesi durumunda yüzeye yapışan ve oldukça zor çıkan yağ birikintileri, bakteri oluşumlarına da sebebiyet vermektedir. Bu yüzden pratik ve aynı zamanda da hijyenik temizleme yöntemlerinin bilinmesi zamandan tasarruf ettirmektedir. 

Yağ birikintisi oluşmuş olan yüzeylerin üzerine bulaşık sabunu ve karbonat karışımının sürülmesi ve ardından da alanın 15 dakika boyunca bu karışma maruz bırakılması, yağın temizlenmesini büyük ölçüde kolaylaştırmaktadır. Uzun uzun ovalamaya gerek duyulmadan yüzeyin temizlenmesi hem bakteri oluşumunu hızla önleyecek hem de temizliğe ayrılan vakitten tasarruf edilmesini sağlayacaktır. 

OCAK PARÇALARINI KİRDEN ARINDIRIN!

Doğa Dostu Organik Bebek Ürünleri Sunan Cigit Fikri Nasıl Doğdu? Doğa Dostu Organik Bebek Ürünleri Sunan Cigit Fikri Nasıl Doğdu?

Ne kadar temizlenirse temizlensin bazı durumlarda ocakların üzerinde bulunan mekanizmalar ve düğmeler yağdan ve diğer lekelerden arındırılamamaktadır. Bu gibi durumlarda kilitli bir torbanın içine yarım fincan amonyağın dökülmesi ve temizlenmesi istenen ocak parçalarının torbaya atılması büyük değişimlerin gözlenmesini sağlayacaktır. Parçaların bir gece boyunca torbada bırakılması ve ertesi gün de bir sünger ya da ıslak havlu ile amonyaktan ayrılması, üst düzey hijyenin sağlanması için yeterlidir.