Geride bırakmış olduğumuz senenin son çeyreğinde para piyasalarında ve altın piyasasında yaşanan olumsuz gelişmeler, her sektörde olduğu gibi petrol sektöründe de yukarı yönlü hareketlerin gözlenmesine ve buna bağlı olarak da akaryakıt fiyatlarına yeni zamların yansımasına yol açtı. Yalnızca ülkemizi değil diğer dünya ülkelerini de etkileyen bu durum, küresel bir problem haline dönüştü. 

Evden çalışma, erken yaşta varis vakalarını artırıyor Evden çalışma, erken yaşta varis vakalarını artırıyor

Ocak ayına girilmesi ile birlikte yukarı yönlü hareketleri hızlanan brent petrol, 24 Şubat tarihinde resmen başlamış olan Rusya- Ukrayna savaşı ile birlikte piyasaları şaşırttı. Savaşın etkisi ile birlikte seneler sonra 100 dolarlık seviyenin üzerine kadar çıkan petrolün varil fiyatı, OPEC’in de gündemine girdi ve farklı kararların alınmasına yol açtı. 

Bir süredir ekonomik göstergelerin olumsuz grafikler ile gündeme gelmesi, petrol fiyatlarında yine dalgalı ve buna bağlı olarak da belirsiz grafiklerin ortaya çıkmasına sebep oldu. Bu gelişme üzerine yeni bir rapor yayınlamış olan OPEC, uyarı niteliğinde açıklamalarda bulundu. 

5’İNCİ KEZ DÜŞÜRDÜ!

opecten-ciddi-uyarilar-geldi-petrol-talebi-artisi-beklentisi-dustu-buyume-tahminleri-guncel (2)

ForeksHaber ile e- posta yolu ile “Petrol Piyasası” isimli yeni bir rapor yayınlamış olan OPEC, 2022 yılı küresel petrol artışı talebini düşürdüğünü ifade etti. OPEC tarafından verilen bu karar, nisan ayından bu yana 5’inci düşüş yönlü beklenti kararı olarak kayda geçti. 

DÜNYA ÜLKELERİNİ UYARDI!

OPEC tarafından yayınlanmış olan Petrol Piyasası raporunda, dünya ekonomisinin 2022 yılının son çeyreğinde önemli bir belirsizlik içerisinde olduğunu ve zorlukların giderek artacağını ifade etti. Küresel büyüme beklentisini 2022 yılı içinde yüzde 2,7 olarak açıklayan OPEC, 2023 yılı için bu oranın yüzde 3,1 olarak tahmin etti. 

2022 yılının son çeyreğine ilişkin görüşlerini belirten OPEC, en büyük riskin yüksek enflasyon olduğuna dikkat çekti. Buna ek olarak merkez bankalarının sıkılaştırma politikalarının artacağına, birçok ülkenin borç miktarının yüksek seviyelere ulaşacağına ve tedarik zinciri problemlerinin devam edeceğine dikkat çeken OPEC, pandeminin seyrini de belirsiz olarak değerlendirdi.