Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın 2022 yılının sonlarına doğru müjdelemiş olduğu düzenlemelerden birisi olan sözleşmeli personellere kadro hakkı düzenlemesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunuldu. Meclis plan bütçe komisyonu tarafından kabul edildiği duyurulan kadro düzenlemesinin detayları belli oldu.
Devlet Memurları Kanunu ve Bazı Kanunlarda ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Meclis’e sunuldu. Yüzbinlerce kamu personelini ilgilendiren teklif, oy birliği ile kabul edildi. Teklifin kabul edilmesinin ardından kimlerin kadroya geçtiği, hangi hakların tanımlandığı, merak konusu oldu.
KİMLER KADRO HAKKINDAN YARARLANABİLECEK?
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın 2022 yılının sonlarına doğru duyurmuş olduğu kadro hakkı düzenlemesi, dün itibari ile Meclis tarafından kabul edildi. Kabul edilen yeni düzenleme göre 28 Kasım 2022 tarihinden önce kamuda sözleşmeli personel statüsünde istihdam edilmiş olan çalışanların her birinin, kadroya geçtiği bilgisi kaydedildi.
Memur kadrosuna geçiş hakkı elde eden personeller, başvurularını 30 gün içerisinde yapabilecek. Sözleşmeli sanatçılar ve denk grupta olan 4B’li diğer çalışanlar, 1 yıldan az süreli ve mevsimlik hizmetler çerçevesinde istihdam edilen sözleşmeli personeller de sanatçılar ile aynı statüye getirilecek.
SAĞLIK BAKANLIĞI’NA ATANACAKLAR!
Yeni karar ile birlikte vekil hemşire ve ebe olarak istihdam edilmiş olanlar ve kanundaki genel şartları taşıyanlar, maddenin yürürlüğe girmesini takiben 30 gün içerisinde müracaat edebilecekler. Müracaatın ardından Sağlık Bakanlığı ilgili kişileri ebe ve hemşire kadrolarına atayacak.
Sözleşmeli personellere kadro hakkının verilmesini sağlayacak olan kanun ile birlikte 50/d’li araştırma görevlileri de kadroya alınacak. YÖK’ün konuya ilişkin yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanmış olan ‘Kamudaki Sözleşmeli Personelin Kadro Sorunu Çözüme Kavuşuyor’ isimli basın açıklamasında yer verilmiş olduğu gibi ilgili kanuni düzenleme 2547 sayılı kanuna dair diğer değişiklik önerileri ile birlikte Türkiye Büyük Milet Meclisi’nin takdirlerine arz edilmiştir.”